image

Goda recept med honung
från våra medlemmar

Honungs Bullar

ca 20 st
Ungstemperatur 225 grader
6dl vatten
2dl vetekross
1/2 dl solrosolja
1dl honung
1tsk salt
50g jäst
ca 11dl vetemjöl
Till penslingen 1dl vatten,1 tsk honung
koka upp vatten och vetekross.Rör ner honungen och solrosoljan.Häll upp i en degbunke och låt blandningen svalna till ca 37 grader (fingervarm).Lös upp jästen i lite av degspadet och blanda ner den tillsammans med salt och större delen av mjölet.Arbeta ihop till en smidig deg.Låt den jäsa ca 30 minu
ter.Dela degen i två delar. Och rulla ut varje del till en längd.Och dela varje del i 10 bitar.Rulla runda eller ovala bullar.Lägg dem på plåt och jäs ca 30 minuter.Pensla med honungsvattnet.

Skållade Rågbröd

Två limpor

Till skållning (dag 1)
   7 dl vatten
 13 dl grovt rågmjöl
   2 msk kummin
2,5 dl honung

Till utbakning
   2 dl vatten
 75 gr jäst (1,5 paket)
1,5 msk salt
  8 dl vetemjöl (t ex vetemjöl special
         eller spelt vetemjöl)
ev 1dl solros- eller linfrö efter behag


     
Dag 1
Koka upp vatten, honung o kummin, slå över rågmjölet o rör om.

Täck över med plastfolie o låt stå till nästa dag. (10-12 tim)

Dag 2
Lös jästen i fingervarmt (37gr) vatten och tillsätt salt.
Blanda degspad o det skållade rågmjölet