image

Biblioteket 2014

Dessa böcker är inköpta till Nordvästra Skånes biodlarförening och finns till utlåning från ett möte till nästföljande. Det kan finnas fler, häng med på våra möten och botanisera vad som finns.
Ulla-Britt   mob        070-3557120 p.swenson@telia.com
Anita           mob        070-3521489 anitalundgren@telia.com
 

Här beskrivs utförligt 101 vilda nordiska träd, buskar och örter. Allt från växtbiologi till kulturhistoria finns med. Urvalet är inte gjort på måfå; de är alla viktiga biväxter. Det vill säga de ger nektar och pollen till binas försörjning och biodlarens glädje. Författarna vänder sig inte bara till biodlare utan önskar att alla som sätter värde på vad naturen har att bjuda skall få en ökad insikt om det spännande samspelet i naturen. 

 

 Boken om Biavel och Insemination

I boken redovisar Bert Thrybom en del av de erfarenheter han skaffat sig under drygt 60 år som biodlare.

Under dessa år har han blivit en av Sveriges kunnigaste och mest erfarna inseminatörer av bidrottningar så det är naturligt att boken har sin tyngdpunkt i biavelns teori och praktik samt i konsten att inseminera.

 

 Bin till nytta och nöje

Carl Otto Mattson och Johann Lang

Fjärde upplagan av denna klassiker. Nytt kapitel om binas närmaste släktingar, binas sociala liv och feromonernas betydelse. Utökat avsnitt om honung och pollen. 16 nya sidor och många nya bilder.

 
. Drottningodling i praktiken

Med bisnurran. Författare Gunnar Krantz. 57 sidor. Författaren förmedlar metodiskt och med naturlig enkelhet konskaper om avelsarbete och drottningodling – tillgängligt även för nybörjaren. Bisnurran är det hjälpmedel som gör planering och praktiskt arbete enkelt och roligt. Gunnar Krantz har sin biodling i Bergslagen där han i många år arbetat med drottningavel med utgångspunkt i buckfastbiet.